recent
Recent

L1, Lymphatic filaria, Para

 Lymphatic filaria


 Lecture video





Questions

MCQ

1) Filariasis is caused by ……?

  1. a. Nematode. 
  2. b. Cestode   
  3. c. Trematode 
  4. d. a&b 

2) Lymphatic Filariasis is caused by….. ?

  1. a. W.bancrofti 
  2. b. Burgia Malayi 
  3. c. A only 
  4. d. A&b 

3) Subcutaneus Filariasis is caused by …….?

  1. a. Loa Loa  
  2. b. W.bancrofti 
  3. c. Mansonella perstans 

4) Adult of W.bancrofti has …… esophegous ?


  1. a. Filariform 
  2. b. Clyndrical 
  3. c. Round 

5) Larva of W.bancrofti has …… esophegous ?

  1. a. Clyndrical  
  2. b. Filariform 
  3. c. Round      

6) The habitat of W.bancrofti is …….?

  1. a. Liver
  2. b. Lung 
  3. c. Lymph node 

7) The D.H of w.bancrofti is ……?

  1. a. Man only 
  2. b. Man and dog
  3. c. Dog

8) The vector which cause W.bancrofti in Egypt is : …….

  1. a. Culex
  2. b. Anopheles
  3. c. Aedes

9) Filarial symtopms is caused by …..? 

  1. a. Living only 
  2. b. Dead 
  3. c. A&b 

10) In Acute stage of Bancrofti, there is ….. 

  1. a. Acute inflammation 
  2. b. Enlargment of lymph node 
  3. c. Elphantiasis 


11) Filarial Fever is …….. 

  1. a. Permenant 
  2. b. Intermittent 
  3. c. Lasts for 1 month 


12) In chronic stage of bancrofti there is 

  1. a. Fibrosis 
  2. b. Elephantiasis 
  3. c. Acute inflammation 
  4. d. A&b 


13) The infective stage of bancrofti is …….? 

  1. a. 1st larval stage 
  2. b. 2nd larval stage 
  3. c. 3rd larval stage 

14) In diagnosis of bancrofti …….

  1. a. Clinical history is not important
  2. b. Blood examenation  for microfilaria
  3. c. Urine is not important in case of chyluria

 15) The test of W.bancrofti is …….

  1. a. Montenegro test 
  2. b. Hetrazan provocation test 
  3. c. Agglutanition test 

  16) TTT of bancrofti is ……..

  1. a. Penecillin 
  2. b. Diethylcarbamazine 
  3. c. Ivermectin 
  4. d. A&c  


True or False


The D.H od B.Malayi is man only         (     ) 


Microfilaria of W.bancrofti contain nuclei in its tail     (    )


 

Microfilaria of B.Malayi contain nuclei in its tail            (    ) 


Burgia Malayi has only nocturnal periodicity                    (    )



B.Timori Has Man and dog as D.H                                    (    ) 


Microfilaria of B.Timori is bigger than Malayi                  (   )  




Q1  What is the difference between B.mallayi and Timori ? 

Q2 Describe Adult of W.bancrofti . 

Q3 What is The mode of infection of Bancroftian disease ? 

Q4 What is The parasites which cause Lymphatic Filariasis ? 

 

ANSWERS

mcq
  1.  a
  2. d
  3. a
  4.  a
  5. a
  6.  d
  7. A
  8. A
  9. C
  10. A
  11. B
  12. D
  13. C
  14. B
  15. B
  16. B

True or false

  1. F 
  2. T 
  3. F 
  4. T 






























google-playkhamsatmostaqltradent