recent
Recent

L6,7 part 1, Physical injuries

Home

 Lecture Video

Questions

1)Systemic heat diseases include the followings, except
a) the burns
. b) heat exhaustion.
c) heat hyperpyrexia.
 d) heat cramps.
2). In corrosive burns, the vesicles are
a) tens filled with serum. 
b) soft filled with air.
c) not present. 
d) filled with serum poor in chloride 

3). Death by electrocution can be from the followings, except

a) ventricular fibrillation.

b) central asphyxia.

c) parasympathetic shock.

d) sympathetic shock


4). When the electric current passes through the head the followings may occur, except

a) the heart continues to beat

. b) the brainstem is paralyzed.

c) the death is inevitable.

d) the victim may survive by prolonged artificial respiration.


5). In ventricular fibrillation due to electrocution

a) the most dangerous point of entry is the left leg.

b) low voltage with short period of contact are enough to produce it.

c) it may induce through pacemaking electrodes.

d) the direct current is much more

 

6). The greatest degree of resistance to electrocution and the least degree of resistance to it are from the followings, respectively

a) the skin and the bone.

 b) the blood and the muscles.

c) the skin and the body fluids.

 d) the nerves and the blood dangerous than the alternative current


7). The postmortem findings of electrocution are the followings, except

a) faint hypostasis and delayed rigor mortis.

b) generalized congestion of the viscera.

c) dark fluid blood in the vessels.

d) venous congestion and cyanosis.


8) . The followings are correct for electric burn, except

a) it is aseptic dry area.

b) it is parchment – like area due to liquefactive necrosis.

c) it is located at the entry.

d) it has pale indurated edges


9). The features of respiratory arrest due to electrocution are the followings, except

a) paleness of the skin.

b) muscular spasm and restriction of respiratory movements.

c) traumatic asphyxia.

d) petechial hemorrhage in the eyelids and the conjunctiva.


10) Heat exhaustion is a synonymous to

a) heat shock or heat cramps.

b) sun stroke or heat prostration.

c) heat prostration or heat syncope.

d) a and c.


11). Heat cramps are due to

a) alterations in peripheral blood flow.

b) excessive loss of chloride in sweat.

c) direct effect of heat on cardiac muscle.

d) effect of heat on hypothalamus.


12)  The followings are raised in heat exhaustion, except

a) blood content of chloride.

b) blood urea.

c) hemoglobin and plasma protein.

d) specific gravity of urine.


13). In heat hyperpyrexia, the following symptoms are not present, except

a) dehydration and convulsions. b) vomiting and cramps.

c) cardiovascular changes.

 d) dehydration and vomiting


14. Heat hyperpyrexia is due to

a) break down of heat regulating mechanism.

b) excessive loss of NaCl in sweat.

c) inadequate salt intake to counter excessive loss of NaCl.

d) direct effect of heat on the cardiac muscle.


15. The symptoms of heat hyperpyrexia are the followings, except

a) fever.

 b) painful contractions of striated muscles.

c) dry skin.

 d) convulsions and coma.


16) . According to a recent classification of burns, the feature of the 1st degree is

a) formation of blisters covered by whitened vascular epidermis.

b) formation of blisters bordered by red hyperemic skin.

c) destruction of dermis and epidermis.

d) healing by a red scar

.

17. Large blisters of 1st degree burns are resolved by

a) evacuation and then the epidermis is replaced by new growth.

b) application of cold dressings.

c) leaving ulcers that in turn heal slowly.

d) by healing with scar formation.


18. In recent classification of burns, the 2nd degree is characterized by

a) a central zone of hyperemic blisters.

b) the central zone is surrounded by coagulated necrotic tissues.

c) within a week, the necrotic tissue appears as an ulcer which heals slowly.

d) the pain and shock are less than in the 1st degree.


19) . The most painful degree of burns is

a) the 1st degree. b) the 2nd degree.

c) the 3rd degree. d) the 2nd as well as the 3rd degree

.

20). Burns which are more dangerous to life include the followings, except

a) first degree involving 1/3 of the body surface.

b) those involving head and neck.

c) third degree of an arm or leg.

d) burns of anterior abdominal wall

.

21). Antemortem burns are characterized by blisters

a) filled with blood-stained watery fluid.

b) hard yellowish in color.

c) filled with fluid contains scanty albumin.

d) contain infiltrated polymorphonuclear leucocytes.


22). Antemortem burns are characterized by presence of the followings, except

a) carbon particles in the bronchi.

b) lethal level of COHB in blood.

c) reddening or hyperemia at the center of the blisters.

d) signs of healing or sepsis.


23). Heat splits

a) resembling the lacerated antemortem wounds.

b) are accompanied by bleeding in the tissues.

c) are accompanied by bruises in their margin.

d) are especially seen over the flexor muscles

.

24). The followings are true for heat split, except

a) there is no bleeding in the tissues.

b) the vital reaction is not present.

c) it may be occurred anywhere except over the joints and the head.

d) it is especially seen over the extensor surfaces.

 

25). Rapid causes of death from burns, within the first 48hours include the followings, except

a) neurogenic shock.

 b) asphyxia.

c) hypovolemic shock

. d) metabolic disturbance

.

26). Asphyxia from burns is due to the followings, except

a) oxygen embolism

. b) CO poisoning.

c) traumatic asphyxia.

d) inhalation of severe irritating fumes.

1)A        

2) C       

3)C

4)C

5)C

6)C

7)A

8)B

9)A 

10)C

11)B

12)A

13)A

14)A

15)B

16)B

17)A

18)C

19)B

20) C

21)D 

22)C

23)A

24)C

25)D

26)A


google-playkhamsatmostaqltradent