recent
Recent

Micro-L 5 , Introduction to Immunity, Components of Immunity

 

Lecture Video




MCQ

1- Destruction of mutant cells by immune system is called:
a)Defense
b)surveillance
c)Homeostasis
2- All of the following are granular cells except :
a)eosinophil
b)basophil
c)neutrophil
3- All of the following are peripheral lymphoid organs except
a)LN
b)thymus
c)waldeyer’s ring
d)spleen
4-All of the following are products of natural immunity except
a)monokinis
b)Ab
c)Lysosomes
d)complement
5- Lymphokine activated killer are :
a)macrophage
b)NK cells
c)T cells
d)Basophils
6- All of the following are APC except
a)macrophages
b)T cells
c)B cells
d)dendritic cells
7-Extracellular Ags are presented on MHC .....And CD......
a)I,4
B)II,4
C)II,8
D)I,8
8-Intracellular Ags are presented on MHC .....And CD......cell
a)I,8
b)II,4
c)I,4
d)II,8
9- Cells of immune system are :
a)innate
b)acquired
c)both
10-T-lymphocyte is maturated in :
a)thymus gland
b)bone marrow
c)both
11-B-lymphocyte is maturated in:
a)thymus
b)bone marrow
c)both

TRUE OR FALSE

12) Macrophage is considered scavenger cell ( )
13)Macrophage in tissue called monocytes ( )
14)NK is maturated in thymus gland ( )
15) granulocytes are myeloid progenitor ( )
16)phagocytes , lymphocytes are granular cells ( )

ANSWERS

1-b
2-d
3-b
4-b
5-b
6-b
7-b
8-a
9-c
10-a
11-b
12-true
13-false
14-false
15-true
16-false

Data

Feedback

google-playkhamsatmostaqltradent