recent
Recent

Para, L2 , free living amoeba

Home

 Para, L2 , free living amoeba

Lecture video

Questions

1) Causative organism of PAM is ……?

a. Acanthameoba
b. Ecoli
c. Naeglari fowleri

2) Early symptom of PAM is.……?

a. Headache.
b. Coma
c. seizures

3) Naeglaria Fowleri respond to Antibiotics ……?

a. True
b. False

4) Causative organism in GAM …..?

a. E coli
b. Acanthameoba
c. Loa loa

5) Acanthameoba isolated from CSF …..?

a. False.
b. True.

6) Corticosteroids is effective in PAM …..?

a. true.
b. false.

7) Acanthameoba reach brain via …

a. Blood
b. Direct
c. CSF

8) Neglaria flowei transmitted to CNS by …..

a. Blood.
b. olfactory n.
c. lymph

9) all are types of free living ameoba except…..

a. Acanthameba
b. Neglaria.
c. Ecoli.

10) E.histolytica is……………….form of Ameoba .

a. pathogenic.
b. commensal .
c. free living.
d. none of them .

11) Cyst can be isolated from human in PAM

a. True
b. false

12. cutaneous lesion caused by…..

a. Acanthameba
b. Neglaria.
c. E.coli.

13) Cause of death in case of acute primary amoebic meningeo encephalitis is…

a. pulmonary infarction
b. destruction of brain tissue
c. Intra cranial hemorrhage

14) In acanthameoba, … Lesions more common in patient with AIDS

a. Skin
b. Occular
c. Brain

15) Effect of the acanthameoba on the human eye is….

a. Optic atrophy
b. Corneal ulcer
c. Sub conjunctival hg

16) Csf examination in case of Neglaria may reveal presence of…

a. Cyst
b. Trophozoite
c. Bl flagellate form

17) Seziures is one of the early symptoms that occur in neglaria ( )

18) Both types of acanthameoba are opportunistic infection ( )

Answers

1. c

2. a

3. b

4. b

5. a

6. b

7. a

8. a

9. c

10. a

11. b

12. b

13. b

14. a

15. b

16. b

17. F

18. T


Data

Feedback

google-playkhamsatmostaqltradent