recent
Recent

L1 , Conducting part of respiratory system - histology

Home

 Conducting part of respiratory system

 Lecture video



Questions

1) conducting part of respiratory system include:

a) trachea
b) larynx
c) alveoli
d) A&B

2) skin of nose characterized by :

a) Have hair follicle
b) no sweat glands
c) no sebaceous gland
d) no hair follicle

3) epith of vestibule of nose is:

a) keratinized stratified squamous epithelium
b) pseudostratified columnar with goblet cells
c) pseudostratified columnar withou goblet cells

4) epith of post part of vestibule is:

a) keratinized stratified squamous epithelium
b) pseudostratified columnar with goblet cells
c) pseudostratified columnar withou goblet cells
d) non keratinized stratified squamous epith

5) olfactory area by endoscope appear :

a) Yellowish brown
b) Red
c) Bluish
d) Green

6) sensation of odoriferous substance is the function of:

a) Basal cells
b) Olfactory cells
c) Brush cells
d) Supporting cells


7) type of skin in nose is :

a) Thick skin
b) Thin skin


8) basal cells can differentiate into …….. only

a) Olfactory cells
b) Supporting cells
c) Brush cells
d) Respiratory cells

9) Olfactory cells has:

a) Cilia
b) Microvilli

10) bowman's gland formed of

a) Dark cells
b) Light cells
c) Supporting cells
d) A&B

11) superior conchae formed of

a) Respiratory epith
b) Neuroepithelium

12) nasopharynx mucosa……

a) Formed of epith with olfactory cells
b) Formed of epithelium without goblet cells
c) Formed of chorium contain pharyngeal tonsils
d) Formed of chorium with largest nerves and vessels

13) epith of larynx is ….

a) Respiratory epithelium
b) Stratified squamous non keratinized
c) Neuroepithelium
d) All of above

14) …………. Is smooth muscles

a) Vocales
b) Trachealis

15) ………… is hyaline cartilage

a) Thyroid
b) Epiglottis
c) Corniculate
d) Cuneiform

16) false vocal cords is ………

a) Upper pair
b) Lower pair
c) Formed of vocal lig and vocalis muscles
d) Formed of smooth muscles


Answers

  1. d
  2. d
  3. a
  4. d
  5. a
  6. b
  7. b
  8. b
  9. a
  10. d
  11. b
  12. c
  13. d
  14. b
  15. a
  16. a








google-playkhamsatmostaqltradent