recent
Recent

L1, oral cavity, anatomy

 Lecture video part 1




Part 1 Data



Lecture video part 2



Part 2 Data


Feedback

Mcq 


1. The hypoglossal nerve supplies the muscles of the tongue exept
A. Palatoglossus ms
B. Styloglossus ms
C. Genioglossus ms
D. Hypoglossus ms
E. Intrinsic ms of the tongue

2.The genioglossus ms is innervated by
A. Hypoglossal nerve
B. Glossopharyngeal nerve
C. Trigeminal nerve
D. Vagus nerve

3. Which of the following muscles produce portusion of the tongue
from oral orifice
A. Genioglossus
B. Geniohyoid
C. Styloglossus
D. Hyoglossus
E. Palatoglossus

4. If you ask patient to protrude tongue and it deviates to the right
side ,this indicate injury of which nerve
A. right hypoglossal nerve
B. left hypoglossal n.
C. right glossopharyngeal n.
D. left glossopharyngeal n.
E. lingual nerve

5. The tongue is attached to the following bones exept
A. Hyoid bone
B. Mandible
C. Thyroid cartilage
D. Styloid process
E. Palate

6. The lymphatics of the tip of tongue drains directly into
A. Submandibular LN
B. Submental LN
C. Parotid LN
D. Upper deep cervical LN

7. All muscles of soft palate are supplied by cranial root of accessory nerve through vagus exept
A. Tensor palati
B. Levator palati
C. Palatoglossus
D. Palatopharyngeous

8. Which of the following muscles winds around the pterygoid Hamulus
A. Levator palate
B. Tensor palate
C. Palatoglossus
D. Palatopharyngeus 

9. Paralysis of muscles of soft palate leads to
A. Food enters the nose
B. Difficulty in swallowing
C. Difficulty in speech
D. All of the above

10. The upper lip
A. is supplied by facial artery
B. is supplied by maxillary nerve
C. lies in the dangerous area of the face
D. its philtrum is obliterated in 
E. All of the above are true

Answers 

1. A
2. A
3. A
4. A
5. C
6. B
7. A
8. B
9. D
10. E
google-playkhamsatmostaqltradent