recent
Recent

L11, Firearm injuries, Forensic

 Lecture Video


Data

Feedback

MCQ

1. The bore of rifled weapon Is………..

a.the distance between two land

b. Equal to the diameter of the bullet

c. All of the above

2.the weapons are formed from…………

a.action

b.revolver

c. trigger

d.a and c

3. which of the following is one of doctor’s duty in living person who exposed to firearm Injuries………..

a. Determine the range of the firing first

b. make radiography preoperative only

c.support the patient with ABC first

4.which of the following used to differentiate between gunshots wounds from other wounds………..

a. Beveling of flat bones

b.powder marks

c. confirmatory Mark

d. A and B

5. according to abrasion ring……….

a.hidden at far distance

b. Usually seen at the exit

c. Present behind the Contusion

d.present at the inlet

6.The type of non- rifled firearms includeincludee..……………………………  

a. revolver.  

b. Remington.  

c. automatic pistol.  

d. service rifle

7.Soiling ring In firearm injury caused by………………………..   

a. Stretching of the skin by missile.   

b. Friction of the skin by missile.   

c. Tearing of the skin by missile.   

d. Traces of metal from the surface of the missile

8.In the firearm Injury, beveling of the bone occurs In …… bones:  

a. Fibula  

b. Tibia  

c. Femur  

d. Ileum

9.In firearm injuries, tattooing Is caused by: 

a. Burnt gun powder. 

b. Unburnt gun powder. 

c. Jet of flame after firing. 

d.Metal particles from the bullet.

10.Tattooing isn’t seen In case of:  

a.  Near contact shot.  

b.  Hard contact shot.  

c. Close-range shot.  

d.  Distant shot.

Answer

1.c

2.d

3.c

4.d

5.d

6.b

7.d

8.d

9.b

10.d




google-playkhamsatmostaqltradent