recent
Recent

L2, Therapeutic nutrition 1, community

 Lecture video



Data


Feedback


MCQ


1)In GERD, it is advised to avoid all the following , EXCEPT:

a)Excessive high-fat meals
b)Coffee, strong tea 
c)Smoking
d)Peppermint 
e)Lean protein foods

2)Foods discouraged for patients with gastritis or active ulcers include those that: 

a)Are high in fiber. 
b)Irritate the gastric mucosa. 
c)Are easy to swallow. 
d)Contain simple sugars. 
e)Small frequent meals 
 
3)The health practitioner advising an elderly patient with constipation encourages the patient to: 

a)Consume a low-fat diet low in sodium. 
b)Consume a high-protein diet rich in calcium. 
c)Eliminate gas-forming foods from the diet. 
d)Consume more dairy products. 
e)Gradually add high-fiber foods to the diet 
 
 
4)The most suitable diet for acute diarrhea is:
 
a)BRAT diet. 
b)DASH diet. 
c)High fiber diet. 
d)High fat diet. 
e)Restricted fluids. 
 
 
5)In IBS, it is advised to consume all the following , EXCEPT :  

a)Fibers 
b)Prebiotic 
c) Legumes 
d)water 
 
6)Probiotics are ?  

a) Food substance 
b) Microorganism 
c)Macrooraganism 
d)Fibers 
 
 
 
7)sugar is avoided in all of the following except :  

a) Diarrhea 
b) IBS 
c) GERD 
d)Consitpation 
 
 
8)All of the following contains probiotic except :  

a)Cheese 
b)Yogurt 
c)Pickled vegetables 
d)Banana 
 
 
9)vegetables and fruits should be in small amount in the disease of :  

a)Diarrhea 
b)Constipation 
c)IBS 
d)Peptic ulcer  
 
 
10)NSAIDs are avoided in the disease of :  

a)GERD 
b) IBS 
c)Peptic ulcer 
d) Diarrhea

Answers 

1. E 
 2. B
3. E
4. A
5. C
6. B
7. C
8. D
9. A
10. C


google-playkhamsatmostaqltradent