recent
Recent

L8 , Neck ,chest and abdominal injuries, Forensic

 Lecture video 

Data

Feedback

Mcq

1. Examination of scene of the crime in case Homicidal cut throat shows that : 

a) the weapon is usually present. 
b) the weapon carrying on it the fingerprints of the victim 
c) the presented physical evidences are belonging to the assailant. 
d) the physical evidences are belonging to the victim. 

2. Suicidal cut throat wound made by a right-handed person: 

a) is accompanied by other tentative incised wounds elsewhere in the 
body. 
b) begins high on the left side and passes horizontally. 
c) is deep at the right side. 
d) shows cutting of the skin and muscles at the same level. 

3. Homicidal cut throat wound is : 

a) a linear clean-cut wound 
b) deep at its origin. 
c) thrown into folds before severance. 
d) a slanting wound 

4. Homicidal cut throat shows that : 

a) hesitation marks are deep and regular 
b) the skin is under tension 
c) the lesion is not slanting 
d) the jugular vein and carotid a are intact. 

5. The wound of suicidal cut throat is accompanied by 
a) extension of the sternomastoid muscle. 
b) bruises and abrasions. 
c) hesitant incisions at its lower end 
d) multiple irregular cut wounds

6. The following are characters of Homicidal cut throat wound except : 

a) its margins are toothed or dentate 
b) tearing of the skin and muscles in the same level 
c) it is transverse and below the thyroid cartilage 
d) it is deep and below an angle of the jaw. 

7. The self-inflicted cut throat shows that 
a) the wound is low is site. 
b) the head of the victim is fixed down. 
c) the wound is across the trachea or larynx. 
d) the sternomastoid muscle is contracted. 

8. In cut throat, death is due to venous air embolism when 
a) external jugular vein is incompletely divided. 
b) carotid artery is incompletely divided. 
c) trachea is completely divided. 
d) trachea is incompletely divided. 

9. The victim can survive for longer time when the stab wound is in 

a) left ventricle. 
c) right ventricle 
b) left atrium. 
d) aorta. 

10. The organ that has relative immunity against traumatic injury 
 
a)liver 
b)Spleen 
C)Heart 
d)kidneys

Answers 

1- c 
2- a 
3- c
4- c
5- a
6- d 
7- c
8-a 
9- a 
10-d
google-playkhamsatmostaqltradent