recent
Recent

L10, physical injuries, forensic

 Lecture Video


Data

Feedback

MCQ

1)In heat hyperpyrexia, the following symptoms are not present, except
a) dehydration and convulsions. b) vomiting and cramps.
c) cardiovascular changes. d) dehydration and vomiting.


2. Large blisters of 1st degree burns are resolved by
a) evacuation and then the epidermis is replaced by new growth.
b) application of cold dressings.
c) leaving ulcers that in turn heal slowly.
d) by healing with scar formation


3. Burns which are more dangerous to life include the followings, except
a) first degree involving 1/3 of the body surface.
b) those involving head and neck.
c) third degree of an arm or leg.
d) burns of anterior abdominal wall



4. Antemortem burns are characterized by presence of the followings, except
a) carbon particles in the bronchi.
b) lethal level of COHB in blood.
c) reddening or hyperemia at the center of the blisters.
d) signs of healing or sepsis.
5. Heat hematoma is characterized by the followings, except
a) it is a false lesion in the extradural space.
b) it may arise from boiling of blood out of the diploic layer through emissary
veins.
c) the skull overlying it is usually normal. D)chocolate brown blood.


6. Rapid causes of death from burns, within the first 48hours include the
followings, except
a) neurogenic shock. b) asphyxia.
c) hypovolemic shock. d) metabolic disturbance.

7. Asphyxia from burns is due to the followings, except
a) oxygen embolism. b) CO poisoning.
c) traumatic asphyxia.
d) inhalation of severe irritating fumes



8. Metabolic disturbances due to burns include
a) hypernatremia. b) increased nitrogen.
c) protein loss. d) hypokalemia.
9. Thermal fracture of the skull is
a) comminuted fracture. b) fissured fracture.
c) depressed fracture. d) hinge fracture.

10. The features of respiratory arrest due to electrocution are the followings,
except
a) paleness of the skin.
b) muscular spasm and restriction of respiratory movements.
c) traumatic asphyxia.
d) petechial hemorrhage in the eyelids and the conjunctiva.  

Answers

1)a
2)a
3)c
4)c
5)c
6)d
7)a
8)c
9)b
10)a


google-playkhamsatmostaqltradent