recent
Recent

Tut 1, Major minerals1, Biochemistry.

  Lecture Video Part1





Data part 1


Lecture Video part2




Data part 2



Feedback



MCQ 


1. All of the following is considered major element except
A. Ca 
B. Mg 
C. K 
D. Cu

2. Blood level of Na is 
A. 135 – 150
B. 2.5 – 5
C. 90 – 110

3. Blood level of K is 
A. 135 – 150
B. 2.5 – 5
C. 90 – 110

4. Short period vomiting causes 
A. Hypochloremia
B. Hyperchloremia 
C. Acidosis

5. Diarrhea causes
A. Hyponatremia 
B. Hypokalemia 
C. Acidosis 
D. All of above

6. Diabetes insipidus causes
A. Hypernatremia
B. Hyponatremia 
C. Hypochloremia 

7. Hyperaldosteronism causes
A. Hypernatremia 
B. Hypokalemia 
C. Hypochloremia 
D. All of above 

8. .......... Is the main extracellular cation 
A. K
B. Cu
C. Cl
D. Na

9. All of the following is sulfur containing amino acids except
A. Methionine 
B. Cysteine 
C. Cystine
D. Treptophan

10. Which of the following decrease Mg level
A. Aldosterone
B. Parathyroid hormone 
C. Renal failure

Answers


1. D
2. A
3. B
4. A
5. D
6. A
7. D
8. D
9. D
10. A

google-playkhamsatmostaqltradent