recent
Recent

L2, Liver Cirrhosis, Portal Hypertension, Liver Failure, Pathology

 Lecture Video 



Data

Feedback

Mcq 


1. Which of the following not a feature of hepatic failure:

a. Persistent hyperglycaemia.           

b. Ascites.

c. Renal failure.

d. Elevation of blood oestrogen.


2. The following not a cause of cirrhosis: 

a. Viral hepatitis.

b. Alcoholic.

c. Schistosomal hepatitis.

d. Drug-induced hepatitis.

e. Auto-immune hepatits.


3. Liver cell failure cause gynecomastia in males because of:

a. Hypoprotenemia.

b. Portal hypertension.

c. Failure of inactivation of estrogen. 

d. All of the above.

e. Non of the above.


4. Causes of Portal HTN in liver cirrhosis:

a. Pressure of nodules on portal veins.

b. Destruction of portal vein by fibrous tissue.

c. Anastomosis between portal vein and hepatic artery.

d. All of the above.

e. Non of the above. 


5. In a1 antitrypsin deficiency, liver shows:

a. Chronic active hepatitis.

b. Chronic venous congestion.

c. Fatty changes.

d. Cholestatic changes.

e. All of the above.

6. Which of the following diseases is granulomatous:

a. Acute viral hepatitis.

b. Primary biliary cirrhosis.

c. Chronic viral hepatitis.

d. All of the above.

e. None of the above.


7. All are prehepatic causes of hypertension except:

a. Splenomegaly.

b. Portal thrombosis.

c. Cirrhosis.

d. Non of the above.

e. All of the above.


8. Which liver disease associated with cholestasis:

a. Acute viral hepatitis.

b. Chronic viral hepatitis.

c. Primary biliary cirrhosis.

d. Secondary biliary cirrhosis.

e. All of the above.


9. Portal hypertension is having resistance in vein more than:

a. 7.

b. 25.

c. 40.

d. 60.


10. Which of the following are complications of liver cirrhosis:

a. Liver cancer HCC.

b. Liver failure.

c. Portal hypertension.

d. All of the above.

e. None of the above.







Answers:

1. A

2. C

3. C

4. D

5. A

6. B

7. C

8. E

9. B

10. D





google-playkhamsatmostaqltradent