recent
Recent

L3, Hepato-biliary neoplasms, Pathology

Lecture video


Data

Feedback

MCQ

1. The most common tumor of the liver is:

a. Liver cell adenoma.

b. Hepatocellular carcinoma.

c. Hepatoblastoma.

d. Bile duct carcinoma.

e. Metastatic tumors.


2. The following factor does NOT predispose to hepatocellular carcinoma:

a. Cirrhosis.

b. Hepatitis B virus infection.

c. Hepatitis C virus infection.

d. Schistosomal hepatic fibrosis. 

e. Aflatoxin.


3. The tumor marker of hepatocellular carcinoma is:

a. Carcinomebryonic antigen.

b. Alpha fetoprotein.

c. Chorionic gonadotropin.

d. Alkaline phosphatase.

e. Acid phosphatase.


4. The following type of hepatocellular carcinoma has good prognosis:

a. Sclerosing type.

b. Trabecular type.

c. Acinar type.

d. Giant cell type.

e. Clear cell type.


5. The commonest hepatic tumor in children is:

a. Liver cell adenoma.

b. Haemangioma.

c. Hepatocellular carcinoma.

d. Hepatoblastoma.

e. Metastatic tumors.


6. The most common cause of hepatocellular carcinoma in Egypt is:

a. Bilharzial hepatic fibrosis.

b. Post-HCV cirrhosis.

c. Alcoholic cirrhosis.

d. Biliary cirrhosis.

e. Hemochromatosis.


7. A 60 years old female presented with multiple nodules in the liver which had depressed necrotic centres. Liver biopsy show malignant epithelial cells. The most possible diagnosis is:

a. Hepatocellualr carcinoma.

b. Hepatoblastoma.

c. Metasttic carcinoma.

d. Cholangiocarcinoma.

e. Angiosarcoma.


8. A 5 years old child presented with a solitary mass in the liver. Microscopically, it consists of malignant primitive cells. The most possible diagnosis is:

a. Hepatocellular carcinoma.

b. Hepatoblastoma.

c. Metastatic carcinoma.

d. Cholangiocarcinoma.

e. Angiosarcoma.


9. The risk factors for Hepatocellular carcinoma include:

a.  Aflatoxin.

b. Cirrhosis.

c. HBV infection.

d. HCV infection.

e. All of the above.



10. The most common malignant tumor of the liver is:

a. Hepatocellular carcinoma.

b. Hepatoblastoma.

c. Bile duct carcinoma.

d. Angiosarcoma.

e. Metastatic carcinoma.


11. Which of the following is true about hepatocellular carcinoma:

a. It may be predisposed to by aflatoxins.

b. It is commonly associated with low levels of alpha fetoprotein.

c. It may be a complication of infection with HAV.

d. All of the above.

e. None of the above.


Answers

1. E

2. D

3. B

4. A

5. D

6. B

7. C

8. B

9. E

10. E

11. A


google-playkhamsatmostaqltradent