recent
Recent

L3 , Nutrition ( breastfeeding and weaning) ,Pediatrics

 Lecture video part 1

(P17 - 18 (physiology of breast feeding 


 Lecture video part 2

 P19 - 20 (stages of breast feeding & advantage)


Lecture video part 3

  P21 - 23 (advantage &technique if breast feeding


Lecture video part 4

P24 - 29( efficacy, problem &promotion of breast feeding )


Lecture video part 5

P30 - 35 (formula &weaning)


Data

Feedback

MCQ

1. To ensure successful breast feeding for the healthy newborn you need to encourage all

of the followingexcept:

a. Rooming in

b. Scheduled feeding

c. Avoid the use of pacifiers

d. Ensure perfect positioning of baby on the breast


2. Compared to mature breast milk, colostrum has all of the following except: 

a. Higher specific gravity

b. Higher protein content

c. Higher fat content

d. Higher mineral content


3.Compared with cow's milk, human breast contains higher content of: 


b. Protein

c. Carbohydrates

d. Calcium


4. All of the following is true about mature breast milk, except: 

a. Contain lactoferrin which increase iron bioavailability

b. Best food for young infant up to 6 months

c. Contain 57 Kcal/lOOml

d. Fat content is 3.5gm/ dl


5.Lactose free formula is formula of choice in:

a. Soy milk allergy

b. Cow's milk allergy

c. Galactosemia

d. Phenylketonuria




6. Which of the following is not true about human colostrum 

a. Contains more fat when compared to mature milk

b. Contains more proteins when compared to mature milk

c. It is a thick yellow flui

d. Secreted during l81 2-3 days after birth

7.Temporary breast problems which limit breast feeding include all

Except:

a. Breast cancer

b. Retracted nipple

c. Fissured nipple

d. Breast feeding jaundice

8.. Which of the following drug taken by the mother contraindicates breast

feeding:

a. Antibiotics

b. Analgesics

c. Anti thyroid drugs

d. Insulin

9.Exclusive breast feeding has all of the following baby privileges Except:

a. Less allergic tendency

b. High immunity against gastroenteritis

c. Less abdominal distension and colic

d. Higher growth spurt

14

10. Colostrum is the breast milk secreted in the 1st

:

a. Day

b. 1-3 days

c. 1 week

d. 1 month

11. Caloric supply of breast milk is:

a. 67 Kcal/100 ml

b. 80 Kcal/100 ml

c. 100 Kcal/100 ml

d. 120 Kcal/100 ml

12. Breast milk is immunogenic because of all the following, Except:

a. High secretory IgA

b. High complement 3

c. High lactopherrine

d. High lysosym

13. Breast milk flow is stimulated by all of the following, Except:

a. Close contact to the mother

b. Bottle feeding

c. Demand feeding

d. Good nutritional state of the mother


answer


1-b

2-c

3-c

4-c

5-c

6-a

7-a

8-c

9-d

10-b

11-a

12-b

b-13

google-playkhamsatmostaqltradent