recent
Recent

L3_Physiological function of large intestine in digestion and absorption_Physiology

 Lecture video 

Data



Questions 


1_The rectum and internal anal sphincter are supplied by :

a)sympathatic nerve fibers
b)parasympathatic nerve fibers
c)a and b
d)somatic nerve fibers


2_Pelvic nerves in the defecation reflex act as :

a)afferent
b)efferent
c)both


3_Pudendal nerve arise from ………. And supply…….

a- lateral horn cells of s2,s3,s4 _ external anal sphincter
b- anterior horn cells of s2,s3,s4 _ rectum and internal anal sphincter
c- anterior horn cells of L2,L3,L4 _ rectum and internal anal sphincter
d- anterior horn cells of s2,s3,s4 _ external anal sphincter


4-The essential reflex for defecation:

a-spinal parasympathatic reflex
b- intrinsic defecation reflex
c- a and b
d- none


5-The urge to defecate appears when the rectal pressure increases to about:

a)15 mmHG
b)55 mmHG
c)30 mmHG
d)18 mmHg


6-Which of the following type of intestinal contraction is only seen in the colon:

a)Peristalsis
b)Segmental contraction
c)Massive contraction
d)Tonic contraction
e- All of the above




7- Which of the following mainly for absorption of water and electrolytes from the chyme:

a)proximal colon
b)distal colon
c)a and b
d)rectum


8- According to haustrations :

a)They are myogenic in origin
b)Occur in the proximal part of the colon
c)For absorption of water and electrolytes
d)All of the above


9- Fluids is lost in feces:

a)150- 200 ml
b)300 ml
c)1.5-2 L
d)Non of the above


10-The main propulsive movement :

a)Normal peristalsis
b)Haustrations
c)Colonic mass peristalsis


11- PH of the colon:

a)3
b)7
c)12
d)8


12- Vitamins synthesizes in colon:

a)Vit.A
b)Vit.B
c)Vit.C
d)Vit.K
e)B+d

Answers 



1. c
2. c
3. d
4. a
5. d
6. c
7. a
8. d
9. a
10. c
11. d
12. e





































google-playkhamsatmostaqltradent