recent
Recent

L4, Viral diseases of GIT part 1, Microbiology

 Lecture video


Data

Feedback

MCQ


1.Which of the following hepatitis viruses is not RNA virus?

A. Hepatitis A virus

B. Hepatitis B virus

C. Hepatitis E virus

D. Hepatitis G virus

2. Which of the following nucleic acid is present in hepatitis B virus?

A. dsDNA

B. ssRNA

C. ssDNA

D. dsRNA

3.The most serious infection is

A. superinfection of an HBsAg carrier by HDV

B. infection with HBV alone

C. none of the above

4.Vertical transmission may be seen in

A. Hepatitis B virus

B. Hepatitis C virus

C. Hepatitis D virus

D. All of these

5.Which of the following viral infections can result in chronic carrier state?

A. HBV

B. HCV

C. HDV

D. All of these

6.Hepatocellular carcinoma (Hepatoma) may be caused by

A. Hepatitis A virus

B. Hepatitis C virus

D. None of these

7.All of the following viruses are enveloped except

A. Hepatitis A virus

B. Hepatitis B virus

C. Hepatitis C virus

D. Hepatitis D virus

8.Which of the following viruses can be transmitted by the parenteral route?

A. HBV

B. HCV

C. HDV

D. All of these

9.The viruses, which is/are transmitted by parenteral and sexual routes is/are

A. Hepatitis B virus

B. Hepatitis C virus

C. Hepatitis G virus

D. All of these

10.Which of the following antigenic types of hepatitis B virus is present in the envelope?

A. HbsAg

B. HBcAg

C. HBeAg

D. HBxAg

11.The etiologic agent of short incubation hepatitis

a.HAV

b.HBV

c.HCV

12. the etiologic agent of post transfusion hepatitis

a.HAV

b.HBV

c.HCV

d.HDV

13. the type of hepatitis known as delta agent

a.HAV

b.HBV

c.HCV

d.HDV

Answers


1) B

2) A

3) A

4) D

5) D

6) B

7) A

8) D

9) D

10) A

11) a

12) c

13) d


google-playkhamsatmostaqltradent